Kidepo Valley National Park

Kidepo Valley National Park
Kidepo Valley National Park ligger vid de halvtorra och grovhuggna dalarna i Ugandas norra spets mellan Sudan och Kenya. 

Djurlivet i Kidepo Valley National Park
Parken är känd för sina magnifika naturområden och upprätthåller ett område med djur som du inte finner någon annanstans i Uganda, däribland en av världens största antiloparter – eland, större och mindre kudu, och gepard. Utöver dessa djur kan du även se lejon, leoparder, elefanter, zebror och strutsar. Under torrperioden är parkens enda permanenta vattentillgång kvarlevorna från ett våtlandsområde i Narus Valley nära Apoka. Dessa oaser, kombinerat med den öppna savann-terrängen, gör Narus Valley till parkens mest djurrika område.

Naturen i Kidepo Valley National Park
Kidepo är Ugandas mest isolerade nationalpark och det är inte många som har tagit sig dit, men de som har gjort det är enade om att det är ett av Afrikas finaste naturområden. Från Apoka, i hjärtat av parken, sträcker sig en savann långt utöver parkens gränser mot en horisont med konturer av avlägsna bergskedjor. Under de torrare delarna av året kan bristen på vatten i området göra att djuren drar sig undan. Trots detta så är det ändå värt att besöka Kidepo River och vandra längs med den 50m breda sandbädd, som är täckt av vit sand och omringad av borassuspalmer. Kidepo betyder att plocka underifrån från när människor besökte området för att samla fallna borassusfrukter för tillverkning av palmöl.

Kanangorok Hot Springs ligger 11km bortom Kidepo River vid den Sudanska gränsen. Detta är ett fantastiskt ställe att besöka och bevittna bergen bortom gränserna.   

Tillbaka