Kariega Game Reserve

Kariega Game Reserve
Kariegas landskap och topografi erhåller ett av Sydafrikas vackraste områden. Med två stora floder som flyter genom parken, blir värdet och skönheten av reservatet mer påtagligt. Kariega har också ett exceptionellt utbud av djur och växter, bl.a den välkända noshörningen Thandi, som genom en enastående historia överlevde efter att ha blivit lämnad att dö under en tjuvjaktskupp 2012.

Idag är Kariega en internationellt känd "Big Five"-park, och erbjuder med sina 10,000 hektar av vidsträckt vildmark en oslagbar safariupplevelse i Sydafrika. Kariega är ett familjeägt privat reservat, som ger den en varm och välkomnande känsla. Den erbjuder en fantastisk Sydafrikansk safariupplevelse med fyra lyxiga lodger - River Lodge, Ukhozi Lodge, Main Lodge och The Homestead. Det är rekommenderat att åka två safariturer om dagen där ni startar dagen med en morgontur in i den Sydafrikanska bushen, för att senare ge er ut på en spännande kvällssafari, då många av djuren är nattaktiva. I parken finns stora kattdjur som lejon och leoparder, tillsammans med andra vilda djur som inkluderar flodhästar, vårtsvin, hyenor, giraffer, zebror, gnuer, antiloper och vattenbufflar. Det finns ett Wellness Centre lokaliserat vid Kariega Main Lodge som erbjuder härliga upplevelser med massage, ansiktsbehandlingar och allt därtill. Skulle ni bo på River Lodge, så har ni möjlighet att få behandlingar i direkt anslutning till era rum. 

Kariega är också en fantastisk destination för bröllop, födelsedagar, årsdagar och exklusiva företagsresor. Barn i alla åldrar är välkomna att bo i Main Lodge och The Homestead, medan River Lodge och Ukhozi bara erhåller boende åt vuxna och barn över tio år.

Historia
Född från visionen av en man, Colin Rushmere, blev Kariegas historia ytterst inspirerande. För bara 25 år sedan ägdes det nu existerande Kariega Game Reserve av 15 lokala bönder. Med denna vetskap i framkant av historien skulle man med säkerhet kunna säga att den gradvisa utvecklingen och expanderandet av det nu 10,000 hektar stora reservatet är ett av Sydafrikas mest fulländade konservationsprojekt.

År 1989 köpte Rushmerefamiljen, som alltid har haft en närhet och kärlek till naturen, deras första bit av den blivande parken vid Kariega River. De började utveckla idén om parkens framtid, med stora expansioner i sikte. Det tog yttligare 20 år att färdigställa det som idag heter Kariega Game Reserve.

Tillbaka