Info Covid-19

Covid - 19 Information
Sedan den 14 mars 2020 har Sveriges Utrikesdepartement avrått från icke nödvändiga resor utomlands. Under sommaren och tidig höst har de sedan hävt avrådan till de flesta länder inom EU/ESS/Schengen. Utanför detta område avråder UD fortsatt för icke nödvändiga resor fram till 15 november. 

Under sommaren och början på hösten har några av våra destinationer börjat öppna upp, först ut var Tanzania den 1 juni,  följt av Kenya den 3 augusti och Namibia den 1 september. Övriga länder håller fortsatt stängt men börjar sakta med säkert ladda för att öppnas upp. I början av september har vi haft våra två första sällskap på plats sedan pandemins start och deras resor har genomförts helt utan problem. 

Vi vill att alla som kommer i kontakt med oss ska känna att vi är en trygg partner oavsett hur situationen i världen ser ut och listar därför nedan vilka alternativ som finns för er som är intresserade av att boka/planera er framtida drömresa och för er som redan har en bokad resa med oss under hösten/vintern/våren.  

Utökad trygghetsgarant för er som är intresserade av att boka eller börja planera för er nästa drömresa. 
Vi står redo att hjälpa er och erbjuder nu extra generösa resevillkor för att ni ska känna er trygga med att boka er resa. Vid bokning före 30/10 – 2020 gäller följande för resor med avresa mellan 1/1-2021 – 31/11-2021:

  • Möjlighet att omboka programmet fram till 45 dagar innan avresa utan någon kostnad oavsett anledning till ombokning.
  • I övrigt gäller paketreselagen, vilket innebär att ni som resenär har rätt att avboka resan utan kostnad vid avrådan från UD samt ifall er destination skulle vara stängd. 
     

Information till er som bokat resa med avresa före 15 november 2020

För er som bokat resa med avresedatum fram till den 15 november 2020 gäller följande: 

  • Fri avbokning/ombokning på grund av UD:s förlängda avrådan.
  • Ni som har bokad resa till Kenya & Tanzania kan välja att åka även fast UD avråder. Viktigt att i så fall kontakta er reseförsäkring, för att kontrollera vad som gäller samt meddela oss så vi kan gå igenom vad som gäller på plats. 

Information till er som bokat resa med avresa efter 15 november 2020
För er som har resa bokad med avresa efter 15/11 finns följande alternativ:

  • Omboka er resa till 2021, utan kostnad på landprogram. Eventuellt kan kostnader finnas för flygbiljetter. Vi kommer kontakta alla med avresa mellan 15/11 – 31/1 för att presentera kostnad för just era program. 
  • Avvakta och se vad UD väljer att göra den 15/11, vi kommer då agera som att ni ska resa och skicka slutfaktura med betalning 60 dagar innan avresa. 
  • Meddela oss att ni planerar att resa oavsett vad UD avråder så länge det är möjligt på destinationen i fråga. I sådant fall är det av högsta vikt att ni tar kontakt med ert försäkringsbolag för att höra vad som gäller. 


Oavsett om ni har en bokad resa eller är intresserade av att börja planera för en drömresa är ni välkomna att kontakta oss via hemsidan, mail till info@safariresor.se eller telefon på 0722002518. 

Vi ser fram emot att höra av från er.

Tillbaka