Guide till er som vill gifta er i Afrika

Gifta sig i Afrika
Går ni i bröllopsplaner? Drömmer ni om att gifta er på savannen? Eller på någon av Zanzibars kritvita stränder? Vi har nu tagit fram en guide med allt ni behöver veta för att kunna gifta er i Afrika.  

Allt fler svenskar väljer att gifta sig utomlands. Många brudpar drömmer om att göra sin bröllopsdag unik. För dig som vill börja äktenskapet med äventyr är Afrika en spännande kontinent att gifta sig på. Tänk att gifta sig ute i Serengetis vildmark, eller på Kilimanjaros topp, 5 895 m ö h. Våra spännande resmål i Afrika erbjuder allt ni kan tänka er! 

Beroende på var i Afrika ni önskar att gifta er, så finns det olika möjligheter antingen borgerlig vigsel eller kyrklig vigsel. Om ni vill gifta er i Afrika är det viktigt att vara ute i god tid, vi på Topp Afrika finns här för att hjälpa er att planera och arrangera den vigsel ni önskar. Vi hjälper er också med information och direktiv gällande vilka pappershandlingar som behövs. 

Gift er på flygplatsen 
Det är möjligt att gifta sig på flygplatsen för de brudpar som så önskar. Borgerlig och kyrklig vigsel kan arrangeras på både Arlanda och Landvetter flygplats. Vigseln sker då i ett vip-rum eller i kapell. Tänk att ni kan gifta er för att bara någon timme senare kliva på flyget mot Afrika! Väl framme väntar spännande safari och lugna dagar på paradisstränder. 

Kyrklig vigsel
Vi kan arrangera en kyrklig välsignelse precis där ni önskar, ute på savannen, på stranden eller på Afrikas topp. Ni gifter er alltså borgerligt innan avfärd.

Gift er på en ambassad 
Det kan vara möjligt för er att gifta er på den svenska Ambassaden i det land ni besöker. Det är dock viktigt att vara ute i god tid för att kunna boka in dag och tidpunkt. Det är inte alla svenska Ambassader som genomför vigslar. Det är alltid ambassadören eller ställföreträdande ambassadör som viger och vigselrätten gäller mellan två svenska medborgare. 

Bröllopsarrangör i landet ni besöker
På våra resmål har vi kontakter som specialiserat sig på att arrangera vigslar och bröllop. Vi kan därför erbjuda er möjligheten att gifta er på plats. Det är viktigt att allt pappersarbete och all dokumentation utförs noggrant så att inga problem uppstår. Vi skräddarsyr ert bröllop efter era önskemål. På dessa vigslar är det en domare som viger och och vigseln är giltig i Sverige. 

Tillbaka