Gondwana Game Reserve

Gondwana Game Reserve
Gondwana Game Reserve är onekligen en av världens vackraste parker. Fyll dina sinnen med otroliga upplevelser bland de gröntäckta buskområdena kring Outeniquabergen, inte långt ifrån Mossel Bays vita stränder. Parkens lugna och inspirerande atmosfär lämnar sällan besökare oberörda. Här finner du vackra raviner, djupa dalar, kullar, berg och öppna landskap, som skapar en plats perfekt för bil- och vandringsafari. Med Outeniquabergen i bakgrunden av parkens fantastiska miljö, gör stället till den perfekt platsen för sceniska fotografier. Ni kan också uppleva lärorika vandringar bland parkens buskvegetation tillsammans med Gondwanas duktiga fältguider och spana efter fåglar som inte finns någon annanstans än här, som den orangebröstade solfågeln och den svarta kärrhöken.

Guiderna i parken är experter på Africas naturliv och ger alla besökare chansen till en unik safariupplevelse! Här har ni chansen att få se "The Big Five" tillsammans med en mängd andra djur. Spännande möten med utrotningshotade arter som geparder, bergszebror och noshörningar kommer ge er oförglömliga minnen.

Ni kanske har hört talas om Sydafrikas kända Garden Route, som med sina uråldriga skogar, gyllene stränder, magnifika bergskedjor och sceniska passager lockar människor från hela världen att vandra och bo i detta område. Och mitt bland den vackra miljön ligger Gondwana Game Reserve. Är ni intresserade av flora så finns här över 8 700 växtarter, där majoriteten inte kan ses någon annanstans i världen.

Besök Gondwana Game Reserve för en avstressande getaway och fördjupare dig i parkens naturliga omgivning. 

Boende
Det erbjuds exklusiva boenden vid bl.a Kwena Lodge, en modern och lyxig variant av Khoisanfolkets traditionella faciliteter. 14 öppna sviter är inbäddade i en hissnande omgivining och ger en 180 graders vy av det sceniska landskapet, en öppen natthimmel för stjärnskådning och varma bad som ni kan njuta av efter en dag i parken. Familj- eller gruppboenden för semestersafari finns tillgängliga i 12 rymliga och lyxiga villor, vilka är separat utplacerade för att ge er en spektakulär, ostörd vy från deras trädäck.

Historia
Gondwana Game Reserve är en relativt ny park som grundades för bara sex år sedan av Mark och Wendy Rutherfoord. De hade som mål att etablera ett naturreservat bland parkens unika buskvegetation och ge folk känslan av hur det är att verkligen leva i det vilda. De vill att ett besök i parken ska få er att känna er mindre som turister och mer som en del av Sydafrika.

Tillbaka