Garden Route

Garden Rout
Högt upp på listan över sevärda platser i Sydafrika ligger Garden Route, en plats med en mix av kulturella samhällen, arkitektur och vidsträckta landskap med överväldigande naturlig skönhet. Medan det sceniska mötet är tillräckligt för att få er att stanna upp och titta, så är det de gömda platserna vid sidan av vägen som är den verkliga tjusningen med Garden Route. I flera hundra år har olika klaner, fiskare, konstnärer och diverse handelsmän hittat egna nischer längs med Garden Routes kuststräcka och på så sätt givit regionen en ekonomisk knuff i rätt riktning.

The Garden Route National Park förenar de existerande skogarna i Tsitsikamma National Park och kustlinjerna längs med Wilderness National Park via en kedja av sjöar och varierade naturlandskap, för att tillsammans skapa en svårslagen mix av ekosystem. Medan ni upptäcker Garden Route, så får ni inte heller glömma att kasta en blick ut till havs där delfiner, späckhuggare och knölvalar ofta syns till.

Aktiviteter
Listan på allt ni kan göra i Garden Route är ändlös, med allt från fallskärmshoppning, bungee-jump, skärmflygning, naturvandring, hästridning och guidade kulturella turer, till dykning med hajar, delfiner och valar, kajakpaddling och segelbåtsturer. Vad som än får ert adrenalin att flöda, så finns det i Garden Route.

Historia
Det ursprungliga Khoi-folket levde av Garden Routes naturresurser och såg området som ett paradis. Under 1800-talet förstördes stora delar av regionen av holländska skogshuggare, som då hade förbrukat skogsområdena runt Kapstaden och som hade planer att göra samma sak med Outeniqua, med delmål att utplåna både San- och Khoi-folket i samma process.  

Trots att Garden Route upplevs som väldigt tät i sitt växtliv, är det ni ser idag bara en bråkdel av de ursprungliga skogsområdena, och många av de inhemska träden och växterna har dessutom blivit utbytta mot exotiska tall-plantager.

Tillbaka