Francistown

Francistown 
Francistown är Botswanas näst största stad, med runt 100 000 invånare. Staden ligger i östra Botswana, nära gränsen till Zimbabwe. I Francistown möts Inchwe River och Tati River. Södra Afrikas första ”Gold Rush” utspelade sig vid Francistown, vilket lämnat gamla och övergivna gruvor runt staden. Staden livnär sig mycket på jordbruk och gruvarbete och ligger vid Botswanas huvudled. Precis utanför Francistown ligger Francistown Airport.

Aktiviteter
Det finns många religiösa center i staden och ett brett utbud av utbildningsmöjligheter i förhållande till dess storlek. Det finns mindre museer och trevliga restauranger och affärer. Som i många utav Afrikas större städer har även Francistown nära till viltreservat och djurskådning.

Supa Ngwao Museum är ett intressant museum som berättar om Botswanas historia och Kalangafolkets historia och kultur. Många turister besöker även Domboshaba som är en stor stenmur från järnåldern.

Historia
Francistown är en utav Botswanas äldsta städer. Staden grundades år 1897 och är döpt efter den brittiska upptäcktsresande Daniel Francis, som inledde sökandet efter ädelmetaller i området.

Tillbaka