Bröllopsresa i Tanzania och Zanzibar - Lindh

Reseberättelse - Patricia och Martin Lindh

Vår bröllopsresa gick till Tanzania och Zanzibar. Vi fick där två underbara veckor i början på september. Flygresan gick till Dar Es Salaam där vi sov första natten på ett fint hotell för att sedan bli upplockade av vår guide och startade bilfärden ner till Selous game reserve och Rufijifloden. Väl framme på vår safaricamp fick vi ett varmt välkomnande av managern och vår egen personliga servitör. På eftermiddagen åkte vi ut på en spännande flodsafari på Rufijifloden, där krokodiler, flodhästar och många olika fågelarter kunde skådas. Turen avslutades med en vacker solnedgång innan vi åkte tillbaka till campen och en god middag. Följande två dagar var safaridagar i parken, vi hade vår egen safariguide och safarijeep så vi fick planera dagarna som vi önskade. Första dagen var vi ute från morgon till kväll och åt medhavd lunch i parken. Dag två var vi uppe i gryningen och åt frukost vid en sjö i parken bland djuren, åkte sedan tillbaka till campen för lunch och en tupplur för att sedan åter spana efter djur i skymningen. Under bröllopsresa i Tanzania såg vi många olika typer av antiloper, giraffer, elefanter, lejon, zebror, bufflar, apor, fåglar, flodhästar, krokodiler och hyena. Att åka på safari är en häftig upplevelse. Det var spännande att åka runt och spana efter djuren och det kändes som om man var mitt i en film från savannen. Vädret var soligt med en temperatur kring 28-30 grader dagtid. Boende, service och mat var mycket bra. 

Vi avslutade vår bröllopsresa i Tanzania med sol & bad. Från Selous flög vi safariflyg till Zanzibar. Där blev vi hämtade på flygplatsen och åkte direkt till vårt boende Breezes beach club and spa. Det var ett otroligt fint hotell där vi bodde i ett stort rum med egen uteplats. Hotellet låg precis vid havet med en kritvit strand och korallrevet några hundra meter utanför denna, det fanns också en fin pool på området. Det fanns 3 olika restauranger där man kunde äta lunch på dagen för att sedan i huvudrestaurangen äta middag på kvällen. Menyerna var omväxlande med fast meny om ca 5 rätter eller buffé, alltid vällagat med olika teman. Servicen var utmärkt.

Havet erbjöd många aktiviteter som dykning, snorkling, vindsurfing, kitesurfing och ”reef walk” där man vandrade ute på korallrevet vid lågvatten. Det var också en perfekt plats för avkoppling i skuggan under ett parasoll eller vid poolen. Vi hade aldrig dykt innan och valde att gå en nybörjarkurs i dykning på 2 halvdagar, det fanns ett dykcenter på området. Första dagen innehöll ett kortare teroripass följt av genomgång av dykutrustningen för att sedan göra sitt första dyk i poolen. Den andra dagen gjorde vi vårt första open water dive. Vi mötte upp vår guide på morgonen för att med bil ta oss ett par kilometer norr längs kusten till ett korallrev, där åkte vi tillsammans med vår egna guide ut med båt för att sedan provat vårt livs första dyk med tuber. Det var en otroligt vacker och häftig upplevelse och vi såg många fina fiskar.

Vi är väldigt nöjda med vår bröllopsresa i Tanzania. Det var vårt första besök i Afrika. Resan innehöll både häftiga upplevelser och mycket avkoppling. Resans upplägg med transporter, boende, guider, service och mat gick enligt tidsschema. Då vi åkte direkt efter bröllopet var det otroligt lyxigt att ha en researrangör som fixade resan helt efter våra önskemål och svarade på alla våra frågor. Vi kommer absolut åka på någon liknande resa igen!

Tillbaka