Zimbabwe, Botswana & Sydafrika

Upplev en otrolig resa bland tre av Afrikas mest spännande länder. Upptäck Victoria fallen i  Zimbabwe, spännande safari i Botswana och det häpnadsväckande Table Mountain i Sydafrika. 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Ankomst Victoria Falls

  När ni landar vid Victoria Falls Int. Airport blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni körs till er lodge, som ligger vackert vid Zambezifloden. Kvällen avslutas med en spännande flodsafari.
  Boende: A'Zambezi River Lodge

   

 • Dag 2:

  Guidad tur vid Victoria Falls

  Efter en god frukost börjar ert äventyr. Ni kör mot Victoria Falls - världens största vattenfall. Där får ni en guidad tur av fallet och dess nästan två kilometer långa vattenvägg. Ni har möjlighet boka en fantastisk middag på The Boma, där ni möts av en unik kulturell upplevelse, med traditionella Zimbabwiska rätter och behaglig middagsunderhållning.
  Boende: A'Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

   

 • Dag 3:

  Imbabala

  Ni äter en god frukost på lodgen. Resan fortsätter sedan mot Imbabala där spännande safari väntar. Imbabala ligger vid Zambezifloden och ger er en chans att varva ner och njuta av den fantastiska naturen. Huvudlodgen är gjord av charmiga halmtak, med matplats, lounge och bar. Vid lodgen finns det ett antal aktiviteter som går att boka på plats. Avsluta kvällen med en fantastisk middag.
  Boende: Imbabala Zambezi Safari Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

   

 • Dag 4:

  Safari på Zambezifloden

  Efter en härlig frukost är det dags att åka ut på flodsafari tillsammans med er guide. Längs med floden har ni chans att få se krokodiler, flodhästar, elefanter och många andra vilda djur. Ni kan även testa på att fiska i Zambezifloden, där den kända tigerfisken lever.
  Boende: Imbabala Zambezi Safari Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

   

 • Dag 5:

  Chobe National Park

  Ni vaknar på lodgen och äter en trevlig frukost innan ni beger er mot Botswana och Chobe. Chobe Safari Lodge ligger på gränsen mellan Botswana och Namibia. Parken är Botswanas näst största park och är känd för att ha världens största population av elefanter, som uppskattas överskrida 120,000 stycken. 
  Boende: Chobe Safari Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

   

 • Dag 6:

  Chobe River

  Njut av en god frukost, för att sedan åka ut på en spännande flodsafari på Chobefloden. Känn lugnet från den harmoniska omgivningen och sök efter de vilda djuren tilsammans med er guide. Har ni lust att fiska, så har ni möjlighet att göra det. På eftermiddagen kommer ni ge er ut på en game drive i Chobe National Park för att uppleva det rika djurlivet. Avsluta kvällen med en båttur på floden för att se den fantastiska solnedgången.
  Boende: Chobe Safari Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

   

 • Dag 7:

  Flyg till Kapstaden

  Njut av en god frukost vid lodgen innan ni reser mot Kasane Airport i god tid före er avresa mot Kapstaden. Vid ankomst till Kapstaden hälsas ni välkomna och körs till ert hotell. Här finns det mycket att göra om dagarna, god mat och bra shopping. Ni bor vackert och centralt på V&A Waterfront.
  Boende: The Portswood
  Måltider: Frukost

   

 • Dag 8:

  Table Mountain

  Ni vaknar upp till en ny härlig dag i Kapstaden. Under dagen är det dags att ge sig upp för Table Mountain, ni tar er till kabinbanan. Väl framme kan ni välja mellan att promenera upp för berget eller ta den bekväma kabinbanan. Uppe på toppen av Table Mountain är det bara att njuta av den härliga utsikten, kanske är ni där i tid för solnedgången.
  Boende: The Portswood
  Måltider. Frukost

 • Dag 9:

  Fri dag i Kapstaden

  Ni startar dagen som vanligt med en god frukostbuffé på hotellet. Ni spenderar dagen på egen hand. I Kapstaden finns det mängder med aktiviteter som passar alla. Passa på att besöka Two Ocean Aquarium på Waterfront och lär er mer om livet i de två stora haven som möts, Atlanten & Indiska Oceanen. Ni kan också välja mellan att besöka en kåkstad, botaniska trädgården eller hajdyk i bur med mycket mera.
  Boende: The Portswood
  Måltider: Frukost

 • Dag 10:

  Heldagsutflykt till Godahoppsudden

  Heldagsutflykt till Godahoppsudden med guide. Detta är ett måste för den som besöker Kapstaden. När ni har besökt Cape Point som det heter på engelska kommer ni att passera några fantastiska platser. Chapmans Peak Drive är en otroligt vacker kuststräcka med berg, stränder och mysiga byar. Ni kommer även att få upptäcka Boulders Beach med pingviner och Camps Bay, Sydafrikas mest kända strand. Godahoppsudden ligger i Cape of Good Hope Nature Reserve, det var utanför denna kust som Den Flygande Holländaren försvann med sitt skepp år 1641. Myten säger att ett mystiskt skepp har synts till vid ett flertal tillfällen under 1900 talet. Efter avslutad tur körs ni till ert boende i vindistriktet.
  Boende: Mont Rochelle
  Måltider: Frukost

 • Dag 11:

  Utflykt i vindistriktet

  Idag kommer ni att hämtas upp för en heldagsutflykt i vindistriktet. Under dagen kommer ni att besöka ett antal vingårdar och förhoppningsvis lära er lite mer om vad som är avgörande för ett gott vin. Sydafrika är mycket stolta över sin vinproduktion och har en alldeles egen vindruva som heter "Pinotage". Turen går via de mest kända platserna i vindistriktet Paarl, Stellenbosch, Franschhoek och Helshoogte pass. Lunch går bra att äta på en av vingårdarna. Efter avslutad tur körs ni tillbaka till ert hotell.
  Boende: Mont Rochelle
  Måltider: Frukost

 • Dag 12:

  Hemresa

  Ni njuter av er sista dag i vindistriktet innan det är dags att förbereda för resan hemåt. Vi tackar för den här gången och kör er till flygplatsen i god tid innan ert flyg avgår.
  Måltider: Frukost

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Zimbabwe, Botswana & Sydafrika
När går resan: Året runt
Destinationer: Victoria Falls, Imbabala, Chobe National Park, Kapstaden & Vindistriktet
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Victoria Falls International Airport (VFA)
Hemreseflygplats: Cape Town International Airport (CPT)

Körsträckor för: Zimbabwe, Botswana & Sydafrika
Dag 1: Victoria Falls International Airport - A'Zambezi River Lodge  = 24,7 km, asfalt
Dag 2: Victoria Falls
Dag 3: A'Zambezi River Lodge - Imbabala Zambezi Safari Lodge = 76,1 km, asfalt, grus
Dag 4: Zambezi River
Dag 5: Imbabala Zambezi Safari Lodge - Chobe Safari Lodge = 18,1 km, asfalt, grus 
Dag 6: Chobe National Park
Dag 7: Flyg från Chobe till Kapstaden och transfer från Cape Town Int. Airport till hotellet = 26 km, asfalt
Dag 8: Kapstaden
Dag 9: Kapstaden
Dag 10: Kapstaden - Camps Bay - Boulders Beach - Cape Point - Mont Rochelle =187 km, asfalt, grus
Dag 11: Vindistriktet med Paarl, Stellenbosch, Franschhoek & Helshoogte
Dag 12: Mont Rochelle - Cape Town Int. Airport = 74,4 km, asfalt

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader:
*Visum 50 USD per person för svenska medborgare (om ni köper visum på plats)
*Dricks till er guide cirka 5 -10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider
*Övrig dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Zimbabwe: Pass & Visum
Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Vid gränsen till Zimbabwe kan man ansöka om visum mot en avgift (ca 50 usd per person).

Botswana: Pass & Visum
Vid resa till Botswana ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Det finns också krav på uppvisande av en returbiljett. Botswana har ingen visumplikt för svenska medborgare. Vid ankomst tilldelas man 90 dagars inresevisering.

Sydafrika: Pass & Visum
Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
Internationellt körkort krävs. Zimbabwe, Botswana och Sydafrika har vänstertrafik. Försiktighet bör därför iakttas om man är ovan vid att köra på vänster sida av vägen. Det är lag på att använda bilbälte och det är förbjudet att använda mobiltelefon när man kör.

Inresa till Sydafrika med barn under 18 år
Ett fullständigt födelsebevis krävs innehållande uppgifter om barnet, barnets personnummer samt uppgifter om barnets båda föräldrar.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområde har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna. I Zimbabwe är utbudet av apotek väldigt begränsat och det garanteras inte att mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Sjukvården i Zimbabwe är bristfällig och allvarligare skador och sjukdomar kan kräva evakuering till Sydafrika eller annat tredjeland.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Sydafrika eller Botswana ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Zimbabwe är för tillfället Amerikanska dollar (USD). Det råder brist på kontanter (USD) i Zimbabwe och möjligheten att ta ut pengar i bankomater är mycket begränsad. Utländska kort accepteras inte för kontantuttag, däremot kan de accepteras som betalningsmedel i vissa affärer. Obs att möjligheten att betala med kort är begränsad, speciellt utanför Harare. Det högsta kontantbelopp som är tillåtet att föra ut ur landet är 1 000 USD vilket kontrolleras vid gränsövergångar. Tänk på att på grund av den dåliga ekonomiska situationen i landet har vissa sjukhus infört krav på kontantbetalning även vid akutvård, och även om patienten har reseförsäkring.
Valutan i Botswana är Pula (BWP) och i Sydafrika Rand (ZAR) I Sydafrika och Botswana går det bra att betala och ta ut med kort. I Botswana är det vanligt att man använder amerikanska dollar vid dricks och betalning.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Afrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. På de lodger där det står angivet All Inclusive ingår husets vin och lokal dryck vid måltider, övrig dryck betalas på plats. 

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. I Zimbabwe får du inte ha på dig, eller medföra, kamouflagemönstrade kläder. Det beror på att det sedan 2006 är olagligt att äga kamouflagemönstrade uniformer och allt som kan räknas dit.

Klimat
Zimbabwe & Botswana
Klimatet är subtropiskt med temperaturer upp till 40 °C om sommaren (december – mars). Om vintern kan nattemperaturen däremot nå under noll på vissa ställen. Nederbörden varierar beroende på var i landen man befinner sig, och faller huvudsakligen i perioden november till mars.

Sydafrika
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
De officiella språken i Zimbabwe är engelska, shona och sindebele.
I Botswana talar man engelska och setswana.
I Sydafrika talar man engelska och afrikaans.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Zimbabwe
Sveriges ambassad i Zimbabwe ligger i landets huvudstad, Harare.

Adress:
32 Aberdeen Road Avondale, Harare

Postadress:
Swedish Embassy in Harare
P.O. Box 4110
32 Aberdeen Road Avondale
Zimbabwe

Ambassadens kontakuppgifter:
Ambassadör: Lars Ronnos
Tel: (+263) (4) 302 636
Fax: (+263) (4) 302 236
E-post: ambassaden.harare@foreign.ministry.se

Den svenska ambassaden för både Botswana och Sydafrika ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria
Adress:
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress:
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64
E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se