Victoria Falls, Hwange & Lake Kariba

Njut av Zimbabwes vackra natur och djurliv. Ni besöker Victoriafallen och får upptäcka Zimbabwes unika djurliv, resan skapar minnen för livet!  

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Ankomst Victoria Falls

  När ni landar vid Victoria Falls Int. Airport blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni körs till er lodge, som ligger vackert vid Zambezifloden. Kvällen avslutas med en spännande flodsafari.
  Boende: A'Zambezi River Lodge

   

 • Dag 2:

  Guidad tur vid Victoria Falls

  Efter en god frukost börjar ert äventyr. Ni kör mot Victoria Falls - världens största vattenfall. Där får ni en guidad tur av fallet och dess nästan två kilometer långa vattenvägg. På kvällern har ni möjlighet att boka en trevlig middag på The Boma, där ni möts av en unik kulturell upplevelse, med traditionella Zimbabwiska rätter och behaglig middagsunderhållning.
  Boende: A'Zambezi River Lodge
  Måltider: Frukost

   

 • Dag 3:

  Flyg till Hwange National Park

  Efter en god frukost på lodgen körs ni till flygplatsen och flyger till Hwange National Park - Zimbabwes största nationalpark. Med lyxiga tältlodger bredvid Hwanges spridda vattenhål får ni en otrolig närhet till naturen, och många fantasiska möten med djur och natur. Ni får njuta av en härlig safaritur bland elefanter, lejon, leoparder och noshörningar, och upptäcka ett av Zimbabwes mest unika områden. Vid slutet av dagen får du njuta av en skön stund vid lodgen, med ett varmt avslappnande bad och utsikt över vattenhålen med de flockande djuren.
  Boende: The Hide - Luxury Tents
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

   

 • Dag 4:

  Hwange National Park

  Vakna upp av rödhakarnas och näshornsfåglarnas sång medan solen smyger sin över horisonten, njut av en härlig frukost på er veranda och se elefanterna, girafferna och zebrorna vandra ned mot de dimmkantade vattenhålen. Dagen bjuder på en spännande "bush walk" med er lokala guide i den vackra naturen. Känslan av att gå och vara på samma nivå som de vilda djuren skärper era sinnen och ni kommer se, höra och känna lukten av saker som ni tidigare missat. Dagen avslutas med en god middag på lodgen.
  Boende: The Hide - Luxury Tents
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

   

 • Dag 5:

  Flyg till Lake Kariba

  Efter frukosten tar ni ett safariflyg mot Lake Kariba, en av världens största konstgjorda sjöar. Väl framme vid lodgen har ni möjlighet att ge er ut på guidade båtsafaris, game drives, vandringar och fisketurer. Lake Karibas fantastiska omgivning lockar till sig en stor variation av djur, bl.a Afrikas Big Five. Avsluta dagen med en lugn stund vid lodgen och njut av en härlig middag.
  Boende: Bumi Hills
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

   

 • Dag 6:

  Lake Kariba

  Vakna upp med en  fantastisk utsikt över Lake Kariba. Lodgen är placerad på en kulle och ger er panoramisk vy över sjön. Efter frukosten har ni möjlighet att få en guidad tur i en närliggande by eller bege er ut för att få fler safariupplevelser bland det rika naturlivet.
  Boende: Bumi Hills
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

   

 • Dag 7:

  Hemresa

  Den sista dagen på resan har anlänt. Njut av en sista frukost vid lodgen innan ni flyger mot Victoria Falls Int. Airport för att därifrån påbörja er hemresa. 
  Måltider: Frukost

   

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Zimbabwe
När går resan: Året runt
Destinationer: Victoria Falls, Hwange & Lake Kariba
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Victoria Falls International Airport (VFA)
Hemreseflygplats: Victoria Falls International Airport (VFA)

Körsträckor för: Victoria Falls, Hwange & Lake Kariba
Dag 1: Victoria Falls International Airport - A'Zambezi River Lodge  = 24,7 km, asfalt
Dag 2: Victoria Falls
Dag 3: A'Zambezi River Lodge - Victoria Falls Int. Airport och inrikesflyg mot Hwange = 24,7 km, asfalt
Dag 4: Hwange National Park
Dag 5: Inrikesflyg från Hwange National Park till Lake Kariba
Dag 6: Lake Kariba
Dag 7: Inrikesflyg från Lake Kariba till Victoria Falls Int. Airport.

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader:
*
Visum 50 USD per person för svenska medborgare (om ni köper visum på plats)
*Dricks till er guide cirka 5 -10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider
*Övrig dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Zimbabwe: Pass & Visum
Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Svenska medborgare behöver visum till Zimbabwe och visumet utfärdas vid inresa mot betalning (cirka 30-55 USD). Om du inte är svensk medborgare är det viktigt att du tar reda på vilka visumregler som gäller för dig.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
Internationellt körkort krävs. Zimbabwe har vänstertrafik. Försiktighet bör därför iakttas om man är ovan vid att köra på vänster sida av vägen. Det är lag på att använda bilbälte och det är förbjudet att använda mobiltelefon när man kör.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicinkit” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I Zimbabwe är utbudet av apotek väldigt begränsat och det garanteras inte att mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Sjukvården i Zimbabwe är bristfällig och allvarligare skador och sjukdomar kan kräva evakuering till Sydafrika eller annat tredjeland.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Zimbabwe ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Zimbabwe är för tillfället Amerikanska dollar (USD). Det råder brist på kontanter (USD) i Zimbabwe och möjligheten att ta ut pengar i bankomater är mycket begränsad. Utländska kort accepteras inte för kontantuttag, däremot kan de accepteras som betalningsmedel i vissa affärer. Obs att möjligheten att betala med kort är begränsad, speciellt utanför Harare. Det högsta kontantbelopp som är tillåtet att föra ut ur landet är 1 000 USD vilket kontrolleras vid gränsövergångar. Tänk på att på grund av den dåliga ekonomiska situationen i landet har vissa sjukhus infört krav på kontantbetalning även vid akutvård, och även om patienten har reseförsäkring.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Zimbabwe, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck utöver det som programmet erbjuder, betalar ni själva. 

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Reser du till Zimbabwe får du inte ha på dig, eller medföra, kamouflagemönstrade kläder. Det beror på att det sedan 2006 är olagligt att äga kamouflagemönstrade uniformer och allt som kan räknas dit.

Klimat
Det tropiska klimatet mildras i Zimbabwe av dess höga belägenhet och är därför mestadels subtropiskt. Landets centrala delar ligger på en högplatå 1000 m.ö.h. Regnperioden förekommer under sommarmånaderna (nov - mars) men varierar kraftigt från område till område. I vissa delar i syd, exempelvis vid Limpopobäckenet, faller det väldigt lite regn.

Elektronik
Adapter krävs. I Zimbabwe finns två primära uttag, "Type G" British BS-1363 och "Type D" Indian BS-546 5 amp.

Tidsskillnad
+02:00 GMT

Språk
Det officiella språket i Zimbabwe är engelska, shona och sindebele. 

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Zimbabwe
Sveriges ambassad i Zimbabwe ligger i landets huvudstad, Harare.

Adress
32 Aberdeen Road Avondale, Harare

Postadress
Swedish Embassy in Harare
P.O. Box 4110
32 Aberdeen Road Avondale
Zimbabwe

Ambassadens kontakuppgifter 
Ambassadör: Lars Ronnos
Tel: (+263) (4) 302 636
Fax: (+263) (4) 302 236
E-post: ambassaden.harare@foreign.ministry.se