Kapstaden, Safari & Seychellerna

Upplev Kapstaden och Kruger Nationalpark. Njut av härliga och spännande upplevelser i Sydafrika, resan avslutas med sol, bad och äventyr på Seychellerna. En resa ni sent kommer att glömma!

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa:

  Idag lämnar ni Sverige & flyger mot Sydafrika. 

 • Dag 2:

  Ankomst Kapstaden

  När ni har landat i Kapstaden välkomnas ni av vår representant och körs till ert hotell. Hotellet ligger centralt i direkt anslutning till V&A Waterfront med shopping och god mat.
  Boende: The Portswood

  Önskar ni titta på några av våra andra favoriter bland hotellen i Kapstaden? Klicka här

 • Dag 3:

  Godahoppsudden

  Heldagsutflykt till Godahoppsudden med guide. Detta är ett måste för den som besöker Kapstaden. På vägen ut mot Cape Point som det heter på engelska kommer ni att passera några fantastiska platser. Chapmans Peak Drive är en otroligt vacker kuststräcka med berg, stränder och mysiga byar. Ni kommer även att få upptäcka Boulders Beach med pingviner och Camps Bay, Sydafrikas mest kända strand. Godahoppsudden ligger i Cape of Good Hope Nature Reserve, det var utanför denna kust som Den Flygande Holländaren försvann med sitt skepp år 1641. Myten säger att ett mystiskt skepp har synts till vid ett flertal tillfällen under 1900 talet. Efter avslutad tur körs ni till ert hotell.
  Boende: The Portswood 
  Måltider: Frukost

 • Dag 4:

  Table Mountain

  Ni vaknar upp till en ny härlig dag i Kapstaden. Idag tar ni er till linbanan som kommer att ta er till toppen av Table Mountain. För den som önskar att vara lite mer aktiv kan man vandra upp till toppen. Ni väljer själva vilken tid på dagen som ni önskar att nå toppen men det är helt fantastiskt att få njuta av solnedgången.
  Boende: The Portswood
  Måltider: Frukost

 • Dag 5:

  Fri dag i Kapstaden

  Ni startar dagen som vanligt med en god frukostbuffé på hotellet. Ni spenderar dagen på egen hand. I Kapstaden finns det mängder med aktiviteter som passar alla. Passa på att besöka Two Ocean Aquarium på Waterfront och lär er mer om livet i de två stora haven som möts, Atlanten & Indiska Oceanen. Ni kan också välja mellan att besöka en kåkstad, botaniska trädgården eller hajdyk i bur med mycket mera.
  Boende: The Portswood
  Måltider: Frukost

 • Dag 6:

  Safari i Kruger

  Ni äter en god frukost i Kapstaden innan det är dags att resa vidare. Ni hämtas upp och körs till flygplatsen i god tid. Ni flyger från Kapstaden till Johannesburg, där hämtar ni upp en hyrbil och kör till er safarilodge, som ligger i södra Krugerparken och Mjejane Game Reserve. När ni ankommer till er camp serveras ni lunch. På eftermiddagen får ni uppleva den Afrikanska vildmarken. Mjejane River Lodge erbjuder fantastiska safariupplevelser - det finns stora möjligheter att få se djuren i ”The Big Five”, tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren.  
  Boende: Mjejane River Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 7:

  Safari i Kruger

  Tidigt på morgonen börjar dagens safariäventyr, ni ser solen gå upp över horisonten samtidigt som ni åker i er öppna safarijeep. Er guide vet var djuren brukar befinna sig under morgontimmarna, detta ökar era chanser till en riktigt spännande safari. Ni återvänder till lodgen där det serveras frukost. Njut av en lugn förmiddag vid poolkanten. Lunch serveras på lodgen. Eftermiddagssafarin startar kl. 16:00, därefter serveras middag. 
  Boende: Mjejane River Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 8:

  Safari i Kruger

  Dagen bjuder på spännande "game drive" under morgon- och eftermiddagssafari. Njut av att få uppleva Afrikas vildmark och närheten till de vilda djuren. 
  Boende: Mjejane River Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 9:

  Morgonsafari & transfer till Johannesburg

  Njut av er sista morgonsafari. När ni återvänder till lodgen serveras det frukost innan det är dags för vidare resa. Därefter påbörjar ni er resa till Johannesburg där ni övernattar på hotell. Spendera eftermiddag och kväll på egen hand.
  Boende: City Lodge OR Tambo
  Måltider: Frukost

 • Dag 10:

  Flyg till Seychellerna

  Under dagen flyger ni till Seychellerna från Johannesburg. Ni landar på Seychellernas internationella flygplats på huvudön Mahé. Här möts ni upp och körs till ert hotell.  
  Boende: Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa
  Måltider: Frukost

 • Dag 11-14:

  Upplev Mahé

  Upptäck Mahé på egan hand. I Seychellernas huvudstad Victoria kan ni ta del av nöjesliv, shopping och restauranger i liten skala. Där finns även Victoria Botanical Gardens för den som vill beskåda sällsynt och vacker flora. På grannön Moyenne lever enorma jättesköldpaddor och vid det lilla vattenfallet Sauzier i Port Glaud finns led för vandring. Passa på att besöka hantverksbyn Domaine de Val des Pres, där hittar ni vackert kreolskt hantverk. På Mahé finns det också möjlighet att göra cyckelutflyckter, fiska och dyka. Ni väljer helt hur ni lägger upp dagarna med avkoppling på hotellet, aktiviteter och utflykter eller längst öns ofantligt vackra stränder.
  Boende: Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa
  Måltiden: Frukost

   

 • Dag 15:

  Hemresa

  Njut av er sista dag på vid kusten, ni körs till flygplatsen i god tid före avresa.
  Måltider: Frukost

 • Dag 16:

  Ankomst Sverige

  Efter härliga dagar fyllda med äventyr i Sydafrika och på Seychellerna ankommer ni idag till Sverige, tack för denna gången!  

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Sydafrika & Seychellerna
När går resan: Året runt
Destinationer: Kapstaden, Nkomazi Game Reserve, Johannesburg & Seychellerna
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Cape Town International Airport (CPT) 
Hemreseflygplats: Seychelles International Airport (SEZ)

Övriga kostnader för er:
*Dricks
*Övriga måltider
*Dryck
*Reseförsäkring
*Avbeställningsskydd

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Pass & Visum
Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika och Seychellerna har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Inresa till Sydafrika med barn under 18 år
Ett fullständigt födelsebevis krävs innehållande uppgifter om barnet, barnets personnummer samt uppgifter om barnets båda föräldrar.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin-kit” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområde som t.ex. Krugerparken har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Sydafrika ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Sydafrika är Rand (Zar) och det går bra att betala och ta ut med kort. Valutan på Seychellerna är Seychellisk Rupie (SCR) och går att växla till sig på plats. Det är vanligt att turister uppmanas betala med utländsk valuta, t.ex. USD på hotell och utflykter. Ofta funkar det också bra med kortbetalning.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Sydafrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip-box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i länder med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande och följa de riktlinjer som finns. 

Klimat
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Elektronik
I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott. Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+2 GMT). På Seychellerna skiljer det tre timmar från Sverige (+4 GMT)

Språk
I Sydafrika talar man främst engelska och Afrikaans. De officiella språken på Seychellerna är franska, engelska och seychellisk kreol.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Den svenska ambassaden ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress:
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress:
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter:
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se

Akuta konsulära ärenden:
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon +254 (0)709 96 4000 och slå 0 eller ring +46 (0)8 405 5005 för att kopplas till jourhavande tjänsteman.