Det bästa av Östafrika

Upplev det bästa av Östafrika. Möt Ugandas bergsgorillor på nära håll och åk på safari i kända Serengeti National Park i Tanzania. Resan avslutas på paradisön Zanzibar. 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Ankomst Entebbe

  Väl framme på Ugandas Internationala flygplats, Entebbe, välkomnas ni av vår lokala representant. Ni får en kort genomgång av ert reseprogram och körs sedan till ert hotell i Entebbe.  
  Boende: 2 friends Hotel

 • Dag 2:

  Entebbe - Queen Elisabeth National Park

  Efter frukost börjar er resa mot Queen Elisabeth National Park erbjuder ett växlande naturlandskap, ni åker genom Ugandas vackra landsbygd. Ni ankommer till er lodge på seneftermiddagen. I parken lever över 100 olika däggdjursarter, såsom lejon, flodhäst, buffel, leopard och elefant. I parken har det registrerats över 600 olika fågelarter, bland annat den sällsynta ”Shoebill”, Träskonäbben. Detta gör Queen Elisabeth till den National Park med högst registrerad biologisk mångfald i världen.
  Boende: Twin Lake Safari Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 3:

  Queen Elisabeth National Park

  Tidigt på morgonen börjar er safari, ni åker in i parken på jakt efter lejon, elefanter och andra djur. I parken finns Uganda Kob, en gasell som i stort sett bara finns i Uganda, därav namnet. Efter några timmar återvänder ni till lodgen för att njuta av en god lunch. På eftermiddagen är det dags för nya äventyr, ni kommer att åka på en båttur i Kazingakanalen. Där finns flodhästar, och med lite tur kan ni få se elefanter och bufflar vid strandkanten. Det är häpnadsväckande hur lugna djuren är när ni kommer glidandes med båten. 
  Boende: Twin Lake Safari Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 4:

  Queen Elisabeth National Park - Bwindi Impenetrable National Park

  Efter frukosten börjar resan mot Bwindi Impenetrable National Park. Ni åker sakta ut ur Queen Elisabeth och stannar självklart till om ni ser något spännande djur. I Bwindi kommer ni att få se gorillor, ett oerhört fascinerande djur. Resan går genom ett landskap med utsikt över Månbergen, som ligger på gränsen mellan Uganda och Kongo. Ni kommer fram till Gorilla Forest Camp tidigt på eftermiddagen, där kan ni vila er efter en lång resa. Under eftermiddagen förbereder ni er inför gorillavandringen i regnskogen nästa dag. Gorillorna ni besöker är familjegrupper och vandringens längd beror på var djuren befinner sig. I regnskogen kommer ni även få uppleva en mångfald av andra djur och fåglar. Här lever ett dussintal olika apor, över 100 däggdjursarter och mer än 350 fågelarter. I regnskogen växer dessutom 340 olika trädsorter. 
  Boende: Mahogany Springs lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  Bwindi Impenetrable National Park

  Dagens äventyr börjar efter frukost, då ni kommer att söka efter familjegrupper av gorillor i Bwindi Impenetrable National Park. Detta är utan tvekan en av höjdpunkterna på er resa och ni kommer med stor sannolikhet att få se en gorilla. Parkvakterna och guiderna vet exakt var gorillorna befinner sig. Beroende på i vilket område gorillorna håller till kan dagens etapp ta mellan 3-8 timmar. Ni äter medtagen lunchlåda ute i regnskogen. Undvik att kasta skräp, mat eller andra saker i regnskogen, då detta kan förändra djurens naturliga levnadsätt. I Uganda lever cirka 350 av de totalt 700 gorillor som finns kvar på jorden. Gorillastammen i Uganda har en positiv men långsam tillväxt. 
  Boende: Mahogany Springs lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 6:

  Bwindi Impenetrable National Park – Lake Mburo

  Efter frukost lämnar ni Bwindi och reser mot Lake Mburo. Ni kör genom ett otroligt vackert böljande landskap och kommer fram till er lodge på eftermiddagen. Här lever ett stort antal av de klassiska safaridjuren - bland dem impala, zebra, vårtsvin, leopard och buffel. På eftermiddagen kan ni välja mellan en båttur i Lake Mburo eller "Nature Walk" i vildmarken.
  Boende: Rwakobo Rock Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 7:

  Lake Mburo - Bukoba - Mwanza - Lake Victoria

  Idag börjar ni er resa mot Tanzania ni kör till Bukoba för att därifrån flyga till Mwanza. När ni landar i Mwanza möts ni upp utav er Tanzanianska guide, er safarijeep packas och ni kör till er lodge som ligger vackert vid Lake Victoria. Njut av en lugn eftermiddag på lodgen. 
  Boende: Speke Bay Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 8:

  Lake Victoria - Serengeti

  Tidigt på morgonen lämnar ni lodgen och åker mot Serengeti, en park som måste besökas under er safari i Tanzania. Serengeti är en av Östafrikas största nationalparker. Väl inne i Serengeti National Park kan ni se lejon, gepard, leopard, gnu, zebra, giraff, antilop, buffel, flodhäst och krokodil, samt många olika fågelarter. Efter en lång dag serveras middag på lodgen. I Serengeti bor ni på en tältcamp, upplev Afrikas vildmark på riktigt!
  Boende: Kati Kati Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 9:

  Serengeti

  I Serengeti är det möjligt att se den stora migrationen av gnuer och zebror. Det är miljoner av djur på vandring. Varje år går de samma rutt och söker efter områden där det har regnat för att finna bete. Lejon och andra rovdjur följer efter flockarna. Det är en oförglömlig upplevelse att vara mitt ibland miljontals av gnuer och zebror. Er guide har bra kännedom om var djuren finns och i vilken riktning de rör sig. Om djuren befinner sig i närheten äter ni lunch på lodgen, i annat fall tar er guide med sig era lunchlådor som ni äter inne i parken. Er safari i Tanzania ger er minnen för livet. 
  Boende: Kati Kati Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 10:

  Serengeti - Ngorongoro

  Denna dag kommer ni få uppleva safari när den är som bäst. Tidigt på morgonen ger ni er ut i parken och samtidigt som ni söker efter djuren börjar solen gå upp över Serengetislätten. Djuren är vanligtvis mest aktiva under morgontimmarna och att ge sig av tidigt ökar chanserna att få se de stora kattdjuren. Har ni tur kan ni få se lejon som precis fält en antilop, vid den här tiden är det många djur som går mot vattenhålen. På väg ut ur Serengeti kan ni njuta av det rika djurlivet och äta medhavd lunch längs med vägen. På eftermiddagen anländer ni till Ngorongoro-kratern.
  Boende: Ngorngoro Farm House
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 11:

  Ngorongoro - Arusha

  Efter frukost på lodgen är det dags att åka ner i kratern. Det är en höjdskillnad på cirka 600 m från kraterkanten ner till kraterbottnen. Nere i kratern kan ni se “the big five”; lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning. Det finns fortfarande noshörningar i Serengeti, men arten är utrotningshotad och de kan vara svåra att se eftersom parken är så stor. Nere i kratern är chansen mycket större att få se en skymt av dessa häftiga djur, som annars är svåra att se under en safari i Tanzania. Ni har med er lunchlådor från lodgen som ni kan äta vid en liten insjö i kratern. Där finns det många rovfåglar som specialiserat sig på att stjäla mat från ovaksamma turister, för den som inte är på sin vakt rekommenderar vi att äta maten i bilen. På eftermiddagen börjar resan uppför kratern och vidare till Arusha.
  Boende: Milimani Lodge
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 12:

  Arusha - Zanzibar

  Under förmiddagen flyger ni från Arusha till Zanzibar. När ni har landat möts ni upp av vår representant som hälsar er välkomna och kör er till ert hotell. På Zanzibar får ni tid till att slappna av och njuta av det varma klimatet, och det finns möjlighet att vara med på spännande utflykter. Zanzibar är en underbar plats för både dem som gillar avkoppling och olika aktiviteter.
  Boende: Breezes Beach Club
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 13-16:

  Zanzibar

  Breezes Beach Club & Spa är ett vackert, smakfullt inrett hotell med avkopplande atmosfär och personlig service. Den milslånga sandstranden ligger direkt utanför hotellet och passar för långa sköna promenader. Hotellet är byggt i traditionell Zanzibar-stil bestående av flera små byggnader utspridda i en grönskande trädgård. Du kan koppla av i en solsäng i skuggan under en palm eller vid poolen. Hotellets buffé- och à la carte-restaurang serverar utsökta måltider. Det finns även gym med olika träningsklasser och en skön behandling i hotellets fina spa förstärker känslan av lyx.
  Boende: Breezes Beach Club
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 17:

  Hemresa

  Efter frukost har ni möjlighet att ta ert sista dopp i havet för den här resan. Under eftermiddagen kör vi er till flyget i god tid.

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Uganda & Tanzania
När går resan: Året runt
Destinationer: Entebbe, Queen Elisabeth National Park, Bwindi, Lake Mburo, Lake Victoria, Serengeti, Ngorongoro, Arusha & Zanzibar
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Entebbe International Airport 
Hemreseflygplats: Kisauni Airport Zanzibar  

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Övriga kostnader för er:
*Visum Uganda 50 usd per person
*Visum Tanzania 50 usd per person  (om ni köper visum på plats)
*Dricks till er guide cirka 10 usd per person och dag
*Övrig dricks
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor. 

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Pass & Visum
Passet ska vara giltigt i 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Visum köps elektroniskt före utresa. Visum kan även köpas på Ugandas ambassad i Köpenhamn. 

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar dig att du undersöker detta hos ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er ugandaresa. Ugandas myndigheter kräver vaccin mot Gulafebern vid inresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under resan. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under resan. När du har kommit hem från Afrika ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter resan så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om resan till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt om det skulle behövas, så som kost och läkemedel. Därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet medicin-kitt i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i Uganda har myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Uganda ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. T ex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Transport i Uganda 
Er guide hämtar er på Entebbe International Airport i Uganda. Er guide finns till för er under hela er safari. Under hela resan åker ni i ett privat safarifordon, 4x4 Toyota Land Cruiser eller minibuss.

Valuta
Valutan i Uganda heter Ugandisk shilling (UGX). Ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med USD. Ugandisk Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på Entebbes flygplats, i Entebbe, samt i Kampala. Det går också bra att betala med USD i hela Uganda. Se till att ta med mindre valörer (1-5 dollar sedlar) då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta hotell/lodger/camper, men detta kan variera beroende på täckning, och därför är det viktigt att ha tillgång till kontanter.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Uganda. Dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tip box” där ni kan lämna dricks vid avresa.

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfritt som vegetariskt alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under resan ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.

Gorilla Trekking
Under gorillasafari finns det regler som är viktiga att följa då vi besöker djuren i deras naturliga miljö. Om du är förkyld ska du inte delta på gorillasafarin. Det är inte tillåtet att gå närmare gorillorna än 5 meter, om gorillorna kommer nära sök inte ögonkontakt med djuren då detta kan uppfattas hotfullt. Det är inte tillåtet att använda kamera med blixt då detta kan irritera djuren. Du får tillbringa 1 timma tillsammans med gorillaflocken. Det är inte heller tillåtet att ge djuren mat eller att lämna matrester.

Klädsel
När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. Under gorilla trekking är det särskilt viktigt med bra vandringsskor. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. Ute på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välja kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande. Följ de riktlinjer som finns på plats.

Klimat
Uganda har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser på hotell och lodger. De torraste månaderna i Uganda är juni – augusti,  december - februari. Trots detta kan kvällarna ofta vara lite kyliga, därför rekommenderar vi er att ta med varma och bekväma kläder. December till februari är de varmaste månaderna i Uganda. 

Elektronik
Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, vilket innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, och även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt, däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.

Mobil
Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har.

Tidsskillnad
Uganda är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Språk
Ugandas nationalspråk är engelska, swahili och luganda. 

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Svenska Ambassaden
Den Svenska ambassaden i Uganda ligger i huvudstaden Kampala.

Adress
24, Lumumba Avenue, Nakasero, Kampala

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 22669
Kampala, Uganda

Kontaktuppgifter
Tel: +256 417 700 800
Fax: +256 417 700 801 
E-post: ambassaden.kampala@gov.se