Två magiska öar

Upplev två av Seychellernas vackra öar. Resan inleds på huvudön Mahé för att avslutas på Praslin. Njut av lugna dagar på ständen eller fyll dom med aktiviteter och utflykter.

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag lämnar ni Sverige för att flyga mot Seychellerna. 

 • Dag 2:

  Ankomst Mahé

  På Mahé landar ni på Seychellernas internationella flygplats. Här möts ni upp och körs sedan till ert hotell.
  Boende: Kempinski Seychelles Resort

 • Dag 3-7:

  Upplev Mahé

  Upptäck ön på egen hand eller boka en guidad tur. I Seychellernas huvudstad Victoria kan ni ta del av nöjesliv, shopping och restauranger, dock i liten skala då Victoria är en av världens minsta huvudstäder. Där finns även Victoria Botanical Gardens för den som vill beskåda sällsynt och vacker flora. På grannön Moyenne lever enorma jättesköldpaddor och vid det lilla vattenfallet Sauzier i Port Glaud finns led för vandring. Passa på att besöka hantverksbyn Domaine de Val des Pres, där hittar ni vackert kreolskt hantverk. På Mahé finns det också möjlighet att göra cyckelutflyckter, fiska och dyka. Ni väljer helt hur ni lägger upp dagarna med avkoppling på hotellet, aktiviteter och utflykter eller längst öns ofantligt vackra stränder.
  Boende: Kempinski Seychelles Resort
  Måltider: Frukost

 • Dag 8:

  Till Praslin

  En härlig frukost serveras på hotellet. Sedan påbörjar ni resan till Praslin. Väl framme möts ni upp och körs till ert nya hotell.
  Boende: Paradise Sun
  Måltider: Frukost

 • Dag 9-11:

  Upplev Praslin

  Praslin är den näst största ön i Seychellerna. Här hittar ni den berömda stranden Anse Lazio, listad som en av världens vackraste stränder. Den utmärker sig genom sin underbara vita sand och är omgiven av vacker grönska och klippformationer i granit. Strax utanför stranden finns ett rev som gör vattnet lugnt och perfekt för snorkling. För den som vill ut på djupare vatten finns det möjlighet till både djuphavsfiske och dykning på Praslin. På praslin finns även naturreservatet och världsarvet Vallée de Mai. Den här lummiga skogen sas tidigare vara den ursprungliga platsen för Edens lustgård och har 180 miljoner år av levande historia, den sägs vara det sista som finns kvar av urkontinenten Gondwana. Besök skogen innan ön har vaknat och begrunda morgonsolens strålar genom gröndskan. Vallée de Mai är hem för dubbelnöten Coco de Mer, världens största frö som kan väga upp till hela 40 kg. Med lite tur kan ni även se den sällsynta svarta papegojan som bara finns här. Från Praslin kan ni också göra dagsutflykter genom att ta den reguljära färjan, kryssningar och båt-turer till närliggande öar.
  Boende: Paradise Sun
  Måltider: Frukost

 • Dag 12:

  Hemresa

  Njut av en god frukost och den sista stunden på Praslin och Seychellerna. Ni kommer att köras till flygplatsen på Mahé i god tid innan planet lyfter och för er hem till Sverige.
  Måltider: Frukost

 • Dag 13:

  Ankomst Sverige

  Eter härliga dagar på Seychellerna landar ni idag i Sverige. Tack för denna gången! 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Seychellerna
När går resan: Året runt
Destinationer: Mahé & Praslin
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Seychelles International Airport (SEZ)
Hemreseflygplats: Seychelles International Airport (SEZ)

Övriga kostnader:
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor. 

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass. 

Pass & Visum
Passet ska vara giltigt 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. På Seychellerna krävs inget visum för EU-medborgare.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring. Vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er kenyaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och om du anländer till Seychellerna från eller via ett gula febern-drabbat område måste du ha ett så kallat ”gult kort” med giltig gula febern-vaccination med dig för att bli insläppt in i landet. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert program. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin-kit” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i huvudstaden Victoria finns möjlighet till bra sjukhus.

Bagage och vikt 
Vår packlista kan förhoppningsvis vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss.

Valuta
Valutan på Seychellerna är Seychellisk Rupie (SCR) och går att växla till sig på plats. Det är vanligt att turister uppmanas betala med utländsk valuta, t.ex. USD på hotell och utflykter. Ofta funkar det också bra med kortbetalning.

Mat och dryck
Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfritt som vegetariskt alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under resan ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er resa.

Klädsel
Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bara med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande och följa de riktlinjer som finns. 

Elektronik
När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt. Adapter krävs.

Mobil
Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har.

Tidsskillnad
Seychellerna ligger 3 timmar före Sverige (+4 GMT).

Språk
De officiella språken på Seychellerna är franska, engelska och seychellisk kreol.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se 

Svenska Ambassaden
Seychellerna har ingen ambassad på Seychellerna utan hänvisar istället till den Svenska ambassaden i Nairobi, Kenyas huvudstad.

Adress:
United Nations Crescent, Gigiri Nairobi

Postadress:
PO Box 30600
00100 Nairobi 
Kenya

Ambassadens kontaktuppgifter:
Tel: +254 (0)709 96 4000
Fax: +254 (0)709 96 4339
E-post: ambassaden.nairobi@gov.se 

Akuta konsulära ärenden:
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon +254 (0)709 96 4000 och slå 0 eller ring +46 (0)8 405 5005 för att kopplas till jourhavande tjänsteman.