Safari i Kalahari & Fish River Canyon

Upptäck Kalahariöknen och Afrikas största canyon, Fish River Canyon. Resan bjuder på fantastiska upplevelser som ger er minnen för livet!

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Utresa

  Idag flyger ni mot Namibia. 

 • Dag 2:

  Ankomst Windhoek

  Väl framme i Windhoek blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni körs sedan till ert hotell i Windhoek, Namibias huvudstad.
  Boende: Safari Court Hotel

 • Dag 3:

  Safari i Kalahari

  Efter frukosten börjar äventyret. Ni blir upphämtade av er guide och påbörjar er resa mot Kalahari Desert Area, som är Afrikas sydligaste öken och hem till många stora kattdjur, bl.a lejon, geparder och leoparder. Eftermiddagen spenderas vid lodgen. 
  Boende: Kalahari Anib Lodge Namibia
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 4:

  Vandring tillsammans med bushmen

  Ni äter tidig frukost på lodgen innan ni börjar er vandring tillsammans med lokala "bushmen". Ni fortsätter sedan er resa mot Fish River Canyon, Afrikas största canyon. Där får ni njuta av en fantastisk vy och se ett av världens mest magestätiska naturfenomen.
  Boende: Canyon Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  Guidad tur vid Fish River Canyon

  Dagen bjuder en guidad utflykt till ett av områdets bästa utkiksplatser. Där får ni en fantastisk utsikt över Fish River - Namibias längsta flod. Floden har skurit sig igenom platåns torra, steniga och sparsamt bevuxna terräng, och skapat det som idag kallas för Fish River Canyon. 
  Boende: Canyon Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 6:

  Luderitz

  Idag besöker ni den unika kuststaden Luderitz. Här bor ni i direkt anslutning till havet. Staden bär på en rik och spännande historia. 1883 anlände tobakshandlaren Adolf Lüderitz varifrån staden har fått sitt namn. Här finns museum, lutherska kyrkor, tyska bagerier och koloniala byggnader är spridda runt i staden, medan de vita stränderna är hem för flamingos, strutsar, sälar och pingviner.
  Boende: Luderitz Nest Hotel
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 7:

  Spökstaden i Kolmanskop

  Efter en lugn morgon åker ni mot en guidad tur vid spökstaden i Kolmanskop, som år 1954 övergavs på grund av en sandstorm. Dagen avslutas med sightseeing i Luderitz och Diaz Point.
  Boende: Klein-Aus Vista Eagle's Nest Chalets
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 8:

  Sossusvlei

  Efter frukosten körs ni till Sossusvlei. Där får ni njuta av en avslappnad dag vid lodgen med en fantastisk vy över världens högsta sanddyner. Det erbjuds många aktiviteter som går att boka på plats.
  Boende: Hammerstein Lodge
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 9:

  Utflykt i Sossusvlei

  Ni anländer till Namib Naukluft Park strax före lunch och hälsas välkomna av de röda sanddynerna i Namiböknen. Den klarblåa himlen möter de röda sanddynerna, vilket gör detta till ett av Afrikas vackraste underverk och en fotografens dröm. Förutom attraktionerna i Sossusvlei - Dune 45, Hiddenvlei, Big Daddy och Deadvlei - finns det andra fantastiska platser i området, inklusive Sesriem Canyon och Namib-Naukluft National Park, där de namibiska bergen möter slättarna.
  Boende: Le Mirage Resort & Spa
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 10:

  Windhoek

  Efter frukosten körs ni tillbaka till Windhoek. Väl framme får ni en guidad tur av staden. Dagen avslutas med ett trevligt restaurangbesök. 
  Boende: Safari Court Hotel
  Måltider: Frukost & Lunch

 • Dag 11:

  Hemresa

  Efter några härliga dagar i Namibia är det dags att resa hem. Ni körs till flygplatsen i god tid före avresa.

 • Dag 12:

  Ankoms Sverige

  Efter härliga dagar i Namibia landar ni i Sverige. 

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Namibia
När går resan: Året runt
Destinationer: Windhoek, Kalahari Desert Area, Fish River Canyon, Aus & Sossusvlei
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Hosea Kutako Int. Airport, Windhoek (WDH)
Hemreseflygplats: Hosea Kutako Int. Airport, Windhoek (WDH)

Körsträckor för: Safari i Kalahari & Fish River Canyon
Dag 1: Hosea Kutako Int. Airport - Safari Court Hotel, Windhoek = 47 km, asfalt
Dag 2: Safari Court Hotel, Windhoek - Kalahari Anib Lodge Namibia = 270 km, asfalt, grus 
Dag 3: Kalahari Anib Lodge Namibia -  Fish River Canyon = 460 km, asfalt, grus
Dag 4: Fish River Canyon 
Dag 5: Canyon Lodge - Luderitz Nest Hotel = 500 km, asfalt, grus
Dag 6: Luderitz Nest Hotel - Kolmanskop = 129 km, asfalt, grus
Dag 7: Kolmanskop - Klein-Aus Vista Eagle's Nest  = 315 km, asfalt, grus 
Dag 8:  Klein-Aus Vista Eagle's Nest - Hammerstein Lodge = 102 km
Dag 9: Hammerstein Lodge - Le Mirage Resort & Spa = 48 km
Dag 10: Le Mirage Resort & Spa - Safari Court Hotel, Windhoek = 327 km, asfalt, grus
Dag 11: Safari Court Hotel, Windhoek - Hosea Kutako Int. Airport = 47 km, asfalt
 

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader:
*Dricks till er guide cirka 5 -10 usd per person och dag
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Övriga måltider
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Namibia: Pass & Visum
Vid resa till Namibia ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Namibia har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområden har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Namibia ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Namibia är Namibiska dollar (NAD).

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Namibia, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Landets klimat är mestadels varmt och torrt, men kan variera kraftigt i temperatur beroende på om det är vinter, sommar, natt eller dag. Namibia är ett av de soligaste länderna i världen med över 300 soldagar om året. Längs med landets kust rör sig Beguelaströmmen som skapar ett betydligt svalare klimat än det som råder inåt landet. Det är ofta fritt från moln i dessa trakter.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
Det officiella språket i Namibia är engelska.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Sverige har ingen ambassad i Namibia och hänvisar därför till den svenska ambassaden i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se