Bröllopsresa Kenya & Zanzibar

Res till Kenya på smekmånad! Safari i kombination med sol & bad ger minnen och upplevelser för livet. Ni åker på Safari i Lake Nakuru och i Masai Mara, lejonens hemland. Resan avslutas med härliga dagar på paradisön Zanzibar. 

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Ankomst Nairobi

  Framme i Nairobi blir ni varmt välkomnade av vår lokala representant. Ni körs sedan till ert hotell i Nairobi, Kenyas huvudstad.
  Boende: Tamarind Tree Hotel

 • Dag 2:

  Safari i Lake Nakuru

  Idag börjar er safari i Kenya. Efter frukost på hotellet i Nairobi, börjar resan mot Kenyas högland. Ni passerar Limuru och kör mot Rift Valley, en förkastningsspricka som sträcker sig från Israel i norr till Moçambique i söder. Er guide stannar vid en utsiktsplats där ni får se de oändliga slätterna. Ni fortsätter er resa och är framme i Lake Nakuru lagom till lunch. Eftermiddagssafarin startar kl. 16:00, ni kör ut i parken på jakt efter lejon, leoparder, bufflar, zebror, antiloper och många andra djur som finns i parken. Lake Nakuru är känt för sin stora population av noshörningar. Detta majestätiska djur var utrotat i Kenya, men på 70-talet flyttades fem noshörningar från Sydafrika till Kenya, och nu är beståndet på uppgång.
  Boende: Flamingo Hill Camp 
  Målrider: Frukost, Middag & Lunch

 • Dag 3:

  Safari i Masai Mara

  Efter frukost på lodgen fortsätter ni er resa till Masai Mara Game Reserve. Ni ankommer till Masai Mara Base Camp vid lunchtid. Masai Mara Base Camp är en eco-camp som ligger vackert vid Talek River. Kl. 16.00 kör ni ut på eftermiddagssafari, Masai Mara är känt för sitt rika djurliv och sin stora population av lejon. 
  Boende: Base Camp Masai Mara
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 4:

  Safari i Masai Mara

  Ni njuter av frukosten och lämnar campen kl. 08:00 och tillbringar sedan hela dagen i Masai Mara. Ni äter picknick lunch ute på savannen. Tillsammans med er guide söker ni efter de vilda djuren, på eftermiddagen återvänder ni till er camp. 
  Boende: Base Camp Masai Mara
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  Flyg till Zanzibar

  På morgonen börjar er resa mot Nairobi, därifrån flyger ni till Zanzibar. Väl framme välkomnas ni och körs till ert hotell.
  Boende: Breezes Beach Club & Spa 
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 6-11:

  Zanzibar

  Njut av härliga dagar på Breezes. Den milslånga sandstranden ligger direkt utanför hotellet och passar för långa sköna promenader. Hotellet är byggt i traditionell Zanzibar-stil bestående av flera små byggnader utspridda i en grönskande trädgård. Breezes erbjuder en rad faciliteter, fantastiska rum, simbassäng och en vacker tropisk omgivning. I anslutning till hotellet finns möjlighet till många olika utflykter bland annat kryddsafari, djuphavsfiske, eller besök i Stone town mm, eller varför inte bara njuta av Indiska oceanen och hotellets härliga omgivning.
  Boende: Breezes Beach Club & Spa 
  Måltider: Frukost & Middag

 • Dag 12:

  Hemresa

  Njut av er sista dag på Zanzibar, ni körs till flygplatsen i god tid före avresa.
  Måltider: Frukost

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Kenya
När går resan: Året runt
Destinationer: Nairobi, Lake Nakuru, Masai Mara & Zanzibar
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Jomo Kenyatta International Airport (JKIA)
Hemreseflygplats: Kisauni Airport Zanzibar (ZNZ) 

Körsträckor för: Bröllopsresa Kenya & Zanzibar
Dag 1: Jomo Kenyatta Int. Airport - Nairobi = 20 km, asfalt
Dag 2: Nairobi - Lake Nakuru  = 160 km, asfalt
Dag 3: Lake Nakuru - Masai Mara Game Reserve = 260 km, asfalt, grus
Dag 4: Masai Mara Game Reserve 
Dag 5: Masai Mara Game Reserve - Nairobi = 280 km, grus, asfalt

Alla avstånd är cirka, väder och väglag gör att körtiderna varierar. 

Övriga kostnader:
*Visum 50 usd per person per land (om ni köper visum på plats)
*Dricks till er guide cirka 5 -10 usd per person och dag
*Övrig dricks
*Utflykter som inte är beskrivna i programmet 
*Dryck
*Reseförsäkring
*Vaccinering

Villkor
Topp Afrika reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Topp Afrika reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Topp Afrikas kontroll. Krav på vigselbevis för bröllopspaket på Breezes Zanzibar. Vigselbevis ska visas upp i receptionen i samband med ankomst. Läs våra resevillkor

Resevillkor
Våra resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa från Topp Afrika AB. Därför ber vi er att noga läsa igenom våra resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen. 

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är vi som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin särkar att du som kund hos Topp Afrika AB får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar på Kammarkollegiets hemsida.

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan ser er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass. 

Pass & Visum
Passet ska vara giltigt 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas 2 tomma sidor i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Visum köps vid ankomst på flygplats för 50 USD. Visum kan även köpas på Kenyas ambassad i Stockholm. Passet måste ha en giltighetstid på 6 månader från resans sista dag.

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, vi rekommenderar att dig att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på deras hemsida där du själv kan teckna din försäkring.

Vaccination
Det viktigt att ni vaccinerar er inför er kenyaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av ert safariprogram så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under er resa finns små apotek, däremot kan ni aldrig vara säkra på att hitta de mediciner ni söker. Dessutom så kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. Alla våra övernattningsställen i Kenya har myggnät över sängarna. 

Bagage och vikt 
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Kenya ber vi er att vara extra observanta, ofta gäller särskilda direktiv för inrikesflygen. Tex: 15 kg per person inklusive handbagage. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Transport i Kenya
Er guide hämtar er på flygplatsen och finns till för er under hela er safari, under hela resan åker ni i ett privat safarifordon, Mini Van eller 4x4 Toyota Land Cruiser. 

Valuta
Valutan i Kenya heter Kenyansk shilling (KSH), ofta är det mer fördelaktigt att betala med lokal valuta än att betala med USD. Kenyansk Shilling tar ni enkelt ut via uttagsautomat på flygplatsen, i Nairobi eller i andra städer. Det går också bra att betala med USD i under hela resan. Se till att ta med mindre valörer (1-5 dollar sedlar) då de är mest användbara. Vanligtvis går det att betala med kort på de flesta Hotellen/Lodger & Camper men detta kan variera beroende på täckning, därför är det viktigt att ha tillgång med tillräckligt av kontanter. 

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Kenya, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide dricks sista dagen när han lämnar er på flygplatsen. På de flesta hotell/Lodger/Camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss om detta vid bokning av er safariresa i Afrika. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats. 

Klädsel
När man är på safari är det bra att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bara med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. Det är också viktigt att tänka på att ni befinner er i ett land med en annan kultur, därför bör man som resenär inte klä sig utmanande och följa de riktlinjer som finns. 

Klimat
Kenya har ett mycket tropiskt och härligt klimat, längs kusten är det väldigt hög luftfuktighet och vid höglandet är det ofta svala kvällar. April och maj blir ofta kallat för ”den stora regnperioden”, under dessa månader kan det regna i flera dagar i sträck. November brukar kallas för ”den lilla regnperioden”, då handlar det oftast om kortare skurar på eftermiddagar och kvällar. Under dessa månader är det i regel få turister, parkerna är gröna och frodiga och det är möjligt att få bra priser från hotell och lodger.  

Elektronik
Ute i vildmarken är det många lodger och tältcamper som inte är anslutna till det vanliga elnätet, i stället använder man sig av generatorer. Generatorerna används ofta bara några få timmar under dygnet, det innebär att det kan finnas begränsat utrymme för att ladda batterier till kamera och dator. I de fall ni har särskilda önskemål för er utrustning ber vi er att meddela oss i samband med er reseförfrågan, vi kan då anpassa ert safariprogram efter era önskemål. Många små tältcamper får sin el via solceller, även om det inte finns 220–240 V i tältet brukar det finnas möjlighet att ladda ladda elektronisk utrustning i receptionen. När ni bor i anslutning till städer har era hotell och lodger ström dygnet runt däremot så är det ganska vanligt med strömavbrott.  

Mobil
Mobilen har ökat BNP i flera afrikanska länder, det innebär också att man satsar på att på att bygga ut mobilnätet. Din täckning under din safariresa kan variera väldigt beroende på var du befinner dig samt vilken mobiloperatör du har.

Tidsskillnad
Kenya är en timme före Sverige när vi har sommartid, och två timmar före när vi har vintertid.

Språk
Kenyas nationalspråk är Engelska och Swahili. 

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverklet.se 

Svenska Ambassaden
Den Svenska ambassaden i Kenya ligger i Nairobi Kenyas huvudstad.

Adress
United Nations Crescent, Gigiri Nairobi

Postadress
PO Box 30600
00100 Nairobi
Kenya

Ambassadens kontaktuppgifter
Tel: +254 (0)709 96 4000
Fax: +254 (0)709 96 4339
E-post: ambassaden.nairobi@gov.se

Akuta konsulära ärenden
Vid akuta konsulära ärenden utanför kontorstid kontaktar du ambassaden per telefon 
+254 (0)709 96 4000 och slå 0 eller ring +46 (0)8 405 5005 för att kopplas till jourhavande tjänsteman.