Durban, safari & Kapstaden

Den Sydafrikanska östkusten är en plats med fantastisk variation. Här får ni uppleva "Big Five" safari och det unika våtmarksområdet i St Lucia. Koppla av några dagar i Durban på Termok Boutique Lodge & Spa. Resan avslutas i vackra Kapstaden med utflykt till Godahoppsudden.

Kontakta oss för mer information om denna resa
 • Dag 1:

  Ankomst Durban

  Vid ankomst till Durban hämtar ni ut er hyrbil och kör till ert boende i St Lucia. Koppla av under dagen eller boka en av gästhusets alla aktiviteter.
  Boende: Avalone Guesthouse
   

 • Dag 2:

  St Lucia

  St. Lucia ligger mitt i Isimangaliso; UNESCO har registrerat området som ett världsarvsområde, här kan ni njuta av fantastisk natur och en unik biologisk artrikedom. I området lever bland annat svart och vit noshörning, elefanter, bufflar och över 500 registrerade fågelarter. Dessutom återfinns delfiner, knölvalar, sköldpaddor och många andra arter. Här erbjuds en otrolig mångfald och ett unikt djurliv tillsammans med spännande kulturella upplevelser, här lever också Isizulu- och Thongafolket. I St. Lucia kan ni äta lunch på en av huvudgatans restauranger och avsluta dagen med en båtutflykt samtidigt som solen går ner! På er lodge kan ni boka många olika aktiviteter, som exempelvis djuphavsfiske och nattsafari, för den som önskar finns det också möjlighet att ge sig ut på ridsafari.
  Boende: Avalone Guesthouse
  Måltider: Frukost

 • Dag 3:

  Safari i Thanda Game Reserve

  Resan fortsätter nu mot Thandas naturreservat, ni kör med hyrbil och det tar ca 1,5 timme att köra sträckan. I Thandas privat reservat kommer ni att få uppleva riktigt härlig safari. Reservatet erbjuder ett rikt djurliv och möjligheten att få se "The Big Five". Ni anländer till er camp under dagen och under eftermiddagen börjar er första safari.
  Boende: Thanda Tented Camp
  Måltidet: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 4:

  Safari i Thanda Game Reserve

  Ni vaknar tidigt på morgonen för att få bästa möjliga chans till att få upptäcka vad Afrika har att erbjuda. Djurlivet är mer aktivt under de timmarna som solen inte värmer för mycket, därför kommer ni att åka ut på en safari under soluppgång och under solnedgång senare på dagen. Soltimmarna spenderar ni på campen, för information om vilka aktiviteter Thanda tented camp erbjuder många aktiviteter. Självklart går det bra att bara vila och ta det lugnt.
  Boende: Thanda tented Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 5:

  Safari i Thanda Game Reserve

  Tidigt på morgonen åker ni in i parken för nya äventyr, ni ser solen gå upp över horisonten samtidigt som ni åker i er öppna safarijeep. Er guide vet var djuren brukar befinna sig under morgontimmarna, detta ökar era chanser till en riktigt spännande safari. Ni återvänder till lodgen där det serveras frukost. Njut av en lugn förmiddag vid poolkanten. Lunch serveras på lodgen. Eftermiddagssafarin startar kl. 16:00, därefter serveras middag.
  Boende: Thanda Tented Camp
  Måltider: Frukost, Lunch & Middag

 • Dag 6:

  Durban

  Idag åker ni ut på ert sista safariäventyr, när ni återvänder till er camp serveras det frukost. Under förmiddagen checkar ni ut från lodgen och kör med hyrbil tillbaka till Durban, närmare bestämt Uhmlanga Rocks. Vid ankomst lämnar ni in hyrbilen. Ni välkomnas till mysiga Termok Boutique Lodge & Spa som erbjuder allt man kan önska sig. Njut och koppla av.
  Boende: Termok Boutique Lodge & Spa
  Måltider: Frukost

 • Dag 7:

  Durban

  I Durban finns det något som faller alla i smaken här kan man spela en runda golf, koppla av på stranden eller kanske ett besök på en av världens största kryddmarknader. Glöm inte att utnyttja hotellets spaavdelning som har fått mycket beröm.
  Boende: Termok Boutique Lodge & Spa
  Måltider: Frukost

 • Dag 8:

  Durban

  Njut och koppla av vid Indiska Oceanen.
  Boende: Termok Boutique Lodge & Spa
  Måltider: Frukost

 • Dag 9:

  Kapstaden & Table Mountain

  Under förmiddagen hämtas ni upp på hotellet och körs till flygplatsen. Ni flyger från Durban till Kapstaden, där ni hälsas välkomna och körs till ert hotell i Kapstaden. Hotellet ligger centralt i direkt anslutning till V&A Waterfront med shopping och god mat. Under eftermiddag är det dags att ge sig upp för Table Mountain, ni tar er till kabinbanan. Väl framme kan ni välja mellan att promenera upp för berget eller ta den bekväma kabinbanan. Uppe på toppen av Table Mountain är det bara att njuta av den härliga utsikten, kanske är ni där i tid för solnedgången.
  Boende: City Lodge Victoria & Alfred
  Måltider: Frukost

 • Dag 10:

  Godahoppsudden

  Heldagsutflykt till Godahoppsudden. Detta är ett måste för den som besöker Kapstaden. På vägen ut mot 'Cape Point' som det heter på engelska, kommer ni att passera några fantastiska platser. Chapmans Peak Drive är en otroligt vacker kuststräcka med berg, stränder och mysiga byar. Ni kommer även att få upptäcka Boulders Beach med pingviner och Camps Bay, Sydafrikas mest kända strand. Godahoppsudden ligger i Cape of Good Hope Nature Reserve, det var utanför denna kust som Den Flygande Holländaren försvann med sitt skepp år 1641. Myten säger att ett mystiskt skepp har synts till vid ett flertal tillfällen under 1900 talet.
  Boende: City Lodge Victoria & Alfred
  Måltider: Frukost

 • Dag 11:

  Fri dag i Kapstaden

  Ni startar dagen som vanligt med en god frukost buffé på hotellet. Ni spenderar dagen på egen hand. I Kapstaden finns det mängder med aktiviteter som passar alla. Passa på att besöka Two Ocean Aquarium på Waterfront och lär er mot om livet i de två stora haven som möts, Atlanten & Indiska Oceanen. Ni kan också välja mellan att besöka en kåkstad, botaniska trädgården eller hajdyk i bur och mycket annat.
  Boende: City Lodge Victoria & Alfred
  Måltider: Frukost

 • Dag 12:

  Hemresa

  Njut av er sista dag i Kapstaden. När det är dags att checka ut så kör vi er till flygplatsen i god tid innan ert flyg avgår. Vi tackar för den här gången och hoppas att vi ses snart igen!
  Måltider: Frukost

Skicka förfrågan

  

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Vad vill ni uppleva? ER drömresa till Afrika börjar här! Välj den resa som ni är intresserade av, därefter ber vi er att fylla i samtliga uppgifter nedan. Beskriv gärna de önskemål som ni har för er resa, utifrån detta tar vi fram ett programförslag skräddarsytt för er!

Resmål: Sydafrika
När går resan: Året runt
Destinationer: Durban, St Lucia, Thanda Private Game Reserve, Kapstaden
Avreseflygplats: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn
Ankomstflygplats: Durban International Airport (DUR)
Hemreseflygplats: Cape Town International Airport (CPT)

Körsträckor:
Dag 1: Durban - St Lucia = ca 2,5 timmar
Dag 3: St Lucia - Thanda Private Game Reserve = ca 1,5 timmar
Dag 6: Thanda Private Game Reserve - Durban = ca 3 timmar

Alla tider är cirka, väder och trafik gör att tiderna varierar något.

Övriga kostnader för er:
*Dricks
*Dryck
*Reseförsäkring
*Tillval hyrbil (Gps, extra förare)

Villkor
Safariresor.se reserverar sig för att nämnda lodger inte är tillgängliga vid mottagandet av er beställning. Safariresor.se reserverar sig för valutaförändringar och prisändringar utanför Safariresor.se kontroll. Läs våra resevillkor.

Resevillkor
Safariresor.se resevillkor ligger till grund för den förbindelse som ni gör i samband med att ni bokar en resa hos Safariresor.se. Därför ber vi er att noga läsa igenom Safariresor.se resevillkor. Våra resor omfattas av paketreselagen.

Kammarkollegiet
Enligt svensk lag är Safariresor.se som researrangör skyldiga att ställa resegaranti hos kammarkollegiet. Resegarantin säkerställer att du som kund hos Safariresor.se får pengarna tillbaka vid konkurs. Mer information hittar du på www.kammarkollegiet.se

Flygbiljetter
Internationella flygbiljetter är inte inkluderade i priset. Detta innebär att det är möjligt för er att boka flygresan själva om ni vill. När vi bokar flygbiljetter får ni först en reservation för er flygresa, där ni kan se er resrutt. Ni är ansvariga att kontrollera så att alla namn finns med och att namnen är stavade enligt era pass. Vi använder oss av elektroniska flygbiljetter som ni själva skriver ut. På flygplatsen skriver ni ut era boarding pass.

Sydafrika: Pass & Visum
Vid resa till Sydafrika ska passet vara giltigt i minst 30 dagar efter resans sista dag. Det ska finnas minst en blank sida i ditt pass för eventuell stämpling vid in- och utresa. Kontrollera ditt pass innan utresa så att det inte finns några skador. Sydafrika har ingen visumplikt för svenska medborgare.

Botswana: Pass & Visum
Vid resa till Botswana ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Det finns också krav på uppvisande av en returbiljett. Botswana har ingen visumplikt för svenska medborgare. Vid ankomst tilldelas man 90 dagars inresevisering.

Zimbabwe: Pass & Visum
Vid resa till Zimbabwe ska passet vara giltigt i minst 6 månader efter resans sista dag. Det ska finnas minst två tomma sidor i ditt pass för in- och utresestämpel. Vid gränsen till Zimbabwe kan man ansöka om visum mot en avgift (ca 35 usd per person).

Reseförsäkring
Som resenär ansvarar du själv för att säkerställa att du har en fullgod reseförsäkring för din resa. Detta är viktigt i de fall du drabbas av försening, skada, sjukdom mm. Vi ber dig därför att kontakta ditt försäkringsbolag och rådfråga dem. Det är vanligt att det ingår en reseförsäkring i en vanlig hemförsäkring, kontrollera vilket belopp denna försäkring täcker, vi rekommenderar att du undersöker detta med ditt försäkringsbolag. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar för reseförsäkring och avbeställningsskydd. Mer information hittar du på www.gouda-rf.se

Internationellt körkort
​Sydafrika
Internationellt körkort krävs eller rekommenderas starkt.

Botswana, Namibia, Zimbabwe
Krav på internationellt körkort.

Inresa till Sydafrika med barn under 18 år
Ett fullständigt födelsebevis krävs innehållande uppgifter om barnet, barnets personnummer samt uppgifter om barnets båda föräldrar.

Vaccination
Det är viktigt att ni vaccinerar er inför er Afrikaresa. Kontakta din vårdcentral eller läkare för mer information om vilka vaccin som du behöver under din resa. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om vaccinering. Tänk på att vara ute i god tid med din vaccinering och kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort under din resa. När du har kommit hem från din Afrikaresa ska du komma ihåg att du har varit i tropikerna. Om du börjar må dåligt efter din resa så tveka inte att uppsöka läkare. Informera läkaren om din resa till Afrika.

Medicin och sjukvård
Delar av er resa befinner ni er långt ute i bushen, det innebär att det kan vara svårt att lösa specialbehov snabbt och smidigt under er resan. Det kan handla om kost eller läkemedel, därför är det av stor vikt att ni meddelar oss om era särskilda behov vid bokning av er resa. Detta så att vi kan anpassa programmet efter er eller komma med särskilda direktiv. Alla resenärer ansvarar själva för att ta med sig den medicin som man själv behöver. Det är bra att ta med sig ett eget litet ”medicin kitt” i förebyggande syfte; huvudvärkstabletter, vätskeersättning, handsprit, plåster, medicin för magåkommor mm. I många av de lokalsamhällen som ni kommer att passera under resan finns små apotek, däremot kan inte garanteras att de mediciner ni söker finns att tillhandahålla. Dessutom kan det vara så att mediciner inte är rätt paketerade. Lokala sjukhus och lokal sjukvård håller en relativt låg standard, i de stora städerna finns möjlighet till bra sjukhus. I malariaområde som t ex Krugerparken har alla våra övernattningsställen myggnät över sängarna.

Bagage och vikt
Vid bokning skickar vi ut en packlista, förhoppningsvis kan packlistan vara till hjälp när ni packar inför er resa. Tänk på att kontrollera hur mycket bagage ni får ta med er på flygresan. Vikten varierar beroende på vilket bolag ni flyger med. Om ni flyger inrikes under er resa i Sydafrika ber vi er att vara extra observanta, då vikten kan skilja sig från er Internationella flygning. Vid frågor eller oklarheter vad gäller bagage ber vi er att kontakta oss. 

Valuta
Valutan i Sydafrika är Rand (ZAR). I Sydafrika går det bra att betala och ta ut med kort.

Dricks
Dricks är en del av kulturen i Sydafrika, dricks är frivilligt men också förväntat och ett sätt att tacka för en god service och ett bra utfört arbete. Vi rekommenderar att ni ger er guide/chaufför dricks sista dagen. På de flesta hotell/lodger/camper finns en gemensam ”tips box” här kan ni lämna dricks vid avresa. 

Mat och dryck under safari
I våra safariprogram ingår alltid frukost, lunch och middag under de dagar ni är ute på safari. Det är ganska vanligt att lodgerna och camperna serverar buffémåltider. Bufféerna brukar erbjuda såväl glutenfria alternativ som vegetariska alternativ. För att det inte ska bli några problem för dig gällande kost under er resa ber vi dig som har särskilda önskemål vad gäller kost att meddela oss detta vid bokning av er resa. Vi kan även meddela flygbolagen i förväg i de fall du har särskilda behov gällande mat. All dryck beställer ni och betalar själva på plats.  

Klädsel under safari 
När man är på safari är det viktigt att ha på sig sköna och behagliga kläder. På våra safarilodger gäller ingen särskild klädkod. När du är på safari är det viktigt att tänka på att inte klä sig i skrikiga färger utan välj kläder som smälter in. Det är ofta lite kyligt tidigt på morgonen, då kan det vara bra med långärmat och långbyxor, medan dagarna brukar vara varma, då är det viktigt att tänka på att skydda sig mot solen. 

Klimat
Under våra vintermånader är det sommarmånader i Sydafrika, i området kring Kapstaden får man då uppleva varma och soliga dagar, medan man i norra delarna av landet får uppleva varma dagar som kan följas med regnskurar. Under våra sommarmånader är klimatet i Sydafrika kyligt, det kan vara kallt och förekomma en hel del regnskurar. I norra delarna av landet är det torrt och soligt under dagarna, det kan förekomma frost under nätterna. Om man planerar sol & bad under sin vistelse i Sydafrika kan det vara viktigt att tänka på att det är två stora hav som möts strax söder om Kapstaden, den kalla Atlanten möter den varma Indiska Oceanen. Ett bra tips kan vara att planera in sol & bad vid Durban (Indiska Oceanen) istället för Kapstaden (Atlanten). Inrikesflyg mellan Kapstaden och Durban ligger på ca tusenlappen.

Elektronik
Adapter krävs.

Tidsskillnad
Under vinterhalvåret skiljer det en timme (+1).

Språk
I Sydafrika talar man främst engelska och Afrikaans.

Införsel till Sverige
Du är själv ansvarig för att det som du för med dig in i Sverige. Läs mer på www.tullverket.se  

Svenska Ambassaden i Sydafrika
Den svenska ambassaden ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria.

Adress
I Parioli Complex
1166 Park Street, Pretoria

Postadress
Embassy of Sweden
P.O. Box 13477
Hatfield 0028
Sydafrika

Ambassadens kontakuppgifter 
Tel, fax, e-post:
Tel: +27 12 426 64 00
Fax: +27 12 426 64 64

E-post: ambassaden.pretoria@gov.se
ambassaden.pretoria-visum@gov.se